Istiksen superpäivä - Kotka-turnaus 2024

10.02.2024

Lauantaina saatiin kokea todellinen istumalentopallon juhlapäivä, kun Kotka-turnauksen sateenvarjon alla saatiin pelata samaan aikaan A-sarja turnausherruudesta, toinen 1-sarjan osaturnaus ja naisten SM-sarjan 3. osaturnaus. Suomalaisen istumalentopallon suurseura KSI oli mukana peräti kolmella joukkueella!

A-sarja

Kotka-pytyn tulevan vuoden kotipesää lähdettiin ratkomaan tällä kertaa kolmen paperilla tasaisen joukkueen voimin. Isäntäjoukkue KSI lähti A-sarjaan nuorella ja nälkäisellä joukkueella, papat päätettiin pistää B-sarjaan. Hallitsevia mestareita lähti haastamaan tutut kilpakumppanit Rekolan Raikas ja ZZ Toivala. Sarja pelattiin kaksinkertaisena ja suurimman pistepotin kerännyt joukkue sai nostaa Kotka-pyttyä loppuvihellyksen päätteeksi. Eriä pelattiin peliä kohden kaksi, eli peli pystyi päättymään 2-0 tai 1-1.

Tällä(kään) kertaa KSI ei jättänyt jossittelulle varaa kotiturnauksessaan. Tämän pääsi toteamaan heti ensimmäisessä pelissä viime kaudesta kuusikkoaan parilla (kotkalaisittain tutulla) kiinnityksellä leventänyt ReRa. Peli isännille erävoitoin 2-0 (25-21, 25-18) ja täydet pisteet kotiin. Välitunnin jälkeen kotkalaiseen moukkukouluun pääsi ZZ Toivala ja isäntien saldo säilyi puhtaana eräpistein 2-0 (25-21, 25-21). ReRa ja ZZ pääsivät myös ottamaan toisistaan mittaa ja tämä ensimmäinen mittelö päättyikin Rekolan selkeään 2-0 voittoon (25-19, 25-16). Toivalan ja ReRan toinen kohtaaminen oli astetta tiukempi, mutta meni sekin 0-2 erävoitoin Raikkaalle (18-25, 25-27).

Uusintakierroksella kotkalaisten nälkä vain yltyi. Nuorennusleikkauksen läpikäyneessä KSI:n kuusikossa alkoi toden teolla näkymään satojen harjoitustuntien hedelmä ja se kuuluisa voimalyömisen riemu! Toivala ja Rekola jätettiin toisellakin kierroksella vaille ainuttakaan erävoittoa ja näin pääsi Kotka-pytty taas kotisaunan lauteille!

B-sarja / 1-sarjan toinen osaturnaus

B-sarjaa päästiin pelaamaan jopa viiden joukkueen voimin. Toisistaan mittaa oli tänä vuonna ottamassa: KSI 2, JoLePa, ReRa, TSI ja Siilinjärvi. Toisin kuin A-sarjassa, tässä sarjassa nähtiin myös tasapelejä ja tiukkoja vääntöjä. Joukkueet pelasivat neljä ottelua ja voittaja ratkaistiin A-sarja tavoin pisteillä.

Sarjan voittoon ylsi puhtaalla pelillä Siilinjärvi, kakkoseksi tuli KSI 2 kahdella voitolla, yhdellä tappiolla ja yhdellä tasapelillä. Kolmas sija meni JoLePalle yhdellä voitolla, yhdellä tappiolla ja kahdella tasapelillä. Sarjan neljäs oli TSI yhdellä voitolla, kahdella tappiolla ja yhdellä tasapelillä. Viidenneksi jäi ReRa neljällä tappiolla.

Naisten SM-sarjan 3. osaturnaus

Naisten kolmanteen SM-osaturnaukseen Karhulan liikuntahallille saapui kotijoukkue KSI:n lisäksi Rekolan Raikas ja Palokan Pyry. KSI:n leidit joutuivat pelaamaan ilman äkillisesti sairastunutta ykköshakkuriaan Satu Kuusikunnasta, joten tiedossa oli työntäyteinen iltapäiväpuhde. Onneksi KSI:n gourmet-osasto oli loihtinut lohileipiä riittävästi.

Homma lähtikin leideillä käyntiin vallan mukavasti! Ensimmäisessä matsissa verkon toiselle puolelle KSI:tä vastaan asettui ReRa ja ensimmäinen erä kirjattiin kotijoukkueen nimiin 25-21. Siihen asti kantoi lohileipien noste ja oma peli mureni. Seuraavat kaksi erää meni pystyyn vierasjoukkueelle. Viimeisessä erässä päästiin taas peliin mukaan, mutta se ja lopulta 1-3 voitto (25-21, 6-25, 9-25, 18-25) kirjattiin kuitenkin Rekolalle. Toisessa ottelussa mittelivät ReRa ja Pyry, josta Rekola kairasi tällä kertaa helpohkon 3-0 voiton erin 25-13, 25-21 ja 25-17.

Viimeinen ottelu pelattiin KSI:n ja Palokan Pyryn välillä. Aikaisempi kohtaaminen joukkueiden välillä tammikuussa kehkeytyi 5-eräiseksi trilleriksi, joka ratkesi vasta jatkopalloilla KSI:n eduksi Jyväskylässä. Tänään tilanne oli alkuerien osalta toinen, kun Pyry onnistui kirimään KSI:n jo varmalta vaikuttaneen johdon ensimmäisen erän lopussa kiinni ja puristi lopussa ohi ottaen erän nimiinsä 23-25. Toisessa erässä tilanne oli osittain päinvastainen, kun kotijoukkue lähti erän lopussa kuromaan Pyryn johtoa kiinni, mutta viimeinen moukku jäi uupumaan ja toinen erä meni niin ikään Palokalle luvuin 22-25. Kolmanteen erään ei enää kotijoukkueelta löytynyt keinoja koko päivän haasteelliseksi osoittautuneen nosto- ja hyökkäyspelin korjaamiseen, ja Pyry sinetöi 3-0 voiton erälukemin 9-25.

KSI:n tehokkaimmat tällä kertaa Maisa 22 pistellä ja Karo 19 pisteellä.